Otomotiv Sektöründen Çarpıcı Açıklamalar

TAYSAD ve OYDER' den Otomotiv Sektörü Değerlendirmesi

03 Şubat 2017 Cuma 15:55
Otomotiv Sektöründen Çarpıcı Açıklamalar
 Bloomber HT televizyon kanalında Pazartesi ve Cuma günleri yayınlanan İş Dünyası Programı’ nda bugün otomotiv sektörü hakkında konuşuldu.

OYDER ( Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, TAYSAD ( Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) Başkanı Alper Kanca ve OYDER Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Sucu’nun misafir olduğu programda, geçen yılın araç satışları ve ihracatları konuşuldu. Otomotiv sektörünün bu yıldan beklentileri ve Türkiye’ de üretilen araçlar hakkında bilgi verilen programda, otomotiv sektörünün geçmişi ve geleceği hakkında konuşuldu.

2017 Ocak ayının ihracatta umut verici rakamlar gösterdiğini söyleyen OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülan, Türkiye’ de üretilen araçların büyük beğeni kazandığını söyledi. ÖTV artışının sektöre nasıl yansıyacağı sorusuna karşılık olarak, dördüncü aydan başlanıp 24 ay boyunca etkisini göstereceğini söyleyen Gülan, aksesuarlı araçların ithalatının azalacağını söyledi. Otonom araçların daha çok ilgi çektiğini söyleyen Gülan, Ocak ayında toplam 11 adet elektrikli araç satışı olduğunu söyledi.

TAYSAD Başkanı Alper Kanca ise, otomotiv sektöründe istihdamın artacağını belirtti.

2016 yılının 1 milyon araç satışıyla sonuçlandığını söyleyen OYDER Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Sucu, bu yılki piyasanın 1 Mart’ ta gelecek olan 2017 model araçların belirleyeceğini söyledi.Sucu, geçen yıl Ocak ayından bu aya kadar, araç fiyatlarında %8 oranındaki fiyat artışından dolayı 2. El araçların alış- satışının bu yıl artacağını belirtti.

Linkler
Faydalı Linkler